2011. augusztus 7., vasárnap

Hamburger??? sütés nélkül???

.

Barna csiperke gombából készítettem.Bazsalikomos avokádó krémmel töltöttem.



Az íze nagyon finom semleges volt, a töltelék jól illett hozzá, és pillanatok alatt készült el.
Olyan különleges élmény volt beleharapni ebbe a szép nagy gombába, próbáld ki Te is!

"Ha vééégre itt a nyár......."
Életképek a mai bicajozásról, kb.30 km-nyi volt.

Egyszer ezt is kipróbálnám......"Meseautóban színezüst erdők során, repülünk a szívünk tavaszán.....,arany országút csillogó gyémánt porán repülünk a mesék kocsiján...."


De egyenlőre a bicajozásnál maradok,hál' Istennek minden nap van lehetőségem.

Ez jól esett.....

Ez pedig a Vásárcsarnok a háttérben. Sehol  sincs egy jó kis nyersétterem........

A kamut




Joan készített kamutból az elmúlt alakalommal "Napkekszet".Végre sikerült találnom a Bio Abc-ben , hosszas keresgélés után. 


Hosszabb szemű mint a tönkölybúza.


Sajnos magyar terméket nem, csak ezt a kanadait találtam.

Ősi búzafajta, Egyiptomból származik, sohasem  nemesítették, kizárólag ökológiai gazdaságokban termesztik.

Egy éjszakára vízbe áztattam, mert a "Napkeksz"-hez csíráztatott formájában fogom felhasználni.




A kamut, más névén khorasan búza, olyan ősi búzafajta, mely a durumbúzához hasonlítható.A búzához képest alacsonyabb a szénhidrát és a rost tartalma, magasabb a fehérje-zsír-és ásványianyag tartalma. Manapság a tésztaipar használja alapanyagként. Glikémiás indexe alacsony, ezért jól beilleszthető a cukorbetegek étrendjébe is.