2011. január 5., szerda

"Átmeneti étel" zöldséges barnarizs



Az "átmeneti étel" a nyersétkezésben azt jelenti, hogy a főtt gabonához ( rizs, köles, hajdina, árpa, amarant, quinoa) nyers apróra vágott zöldségeket teszünk.Kitünő fogás,mert közelít a teljesen nyers ételekhez. ez a tál étel húsevő és nem húsevő embernek is megnyerné a tetszését. Én nagyon sokszor készítettem el már korábban is. Azért került fel ez az étel a nyersételek közé, mert ez átmenetet képez a főtt és a nyers ételek között.
Egy finom  nyers saláta mellé, és már készen is van az ebéd ! Én ma ezt ebédeltem. Mivel a "magamról" c. fejezetben már írtam hogy nem vagyok 100%-os nyersevő, de folyamatosan törekszem arra hogy a nyers ételek elsőbbséget szerezzenek az étrendenben. Nyáron gond nélkül megvalósítható, de télen úgy érzem alkalmazkodva a hideghez nagyon jól esik a meleg étel. Remélem sokak számára jelent segítséget,  könnyebbséget, ha talál egy ilyen receptet is a sok nyers étel között.
( csak a barnarizst főztem meg !)

Az apróra vágott zöldségek: répa,cukkini, kápia paprika,petrezselyem, rózsáira szedett brokkoli.  Hagymát, fokhagymát nem teszek bele, mert ez egy harmónikus íz világ,eben az esetben nagyon izgatólag hatna, és fokozná az étvágyat.