2010. október 2., szombat

Lucernacsíra közelről

Rendkívül dús klorofillban, rendszeres fogyasztása erősíti a csontokat és a fogazatot. Különleges összetevője a kötőszövet rugalmasságát biztosító L-borostyánkősav, amelyet a szervezetünk csak egy bizonyos életkorig tud előállítani. Öregedésfékező, kitűnő rost forrás. Gazdag növényi fehérjékben és aminosavakban. Kiemelkedően lugosító élelmiszer. Szaponoint tartalmaz, amely az érfalakról kisöpri a lerakódásokat. A vérnyomást egyensúlyban tartja. Magas vastartalma van, ezért csökkenti a fáradékonyság tünteit. Kitűnő hajnövesztőszer, jó hatással van a bőrre, erősödik a köröm. Legfőbb hatóanyagai: szerves kalcium, magnézium, kalium, foszfor, vas, cink, réz, szelén, szilicium, jód, béta-karotin, B1, B2, B6, B17, C, D, E, K, U vitamint, valamint L-borostyánkősavat tartalmaz.

Néhány nap alatt a piciny magokból konyhakész , friss étel lesz.


Így kezdődött...., csíráztatás otthon ,avagy az új élet születik a konyhaablakban.



Aki most fog először a csíráztatáshoz,annak a lucernát és a retek csírát ajánlom,mert biztos a siker.
A magokat áztatás után (4-6 ó) kis tálcákra téve, naponta 2-szer leöblítve kb. 5-6 nap alatt lesz ekkora.
Ha fény éri szép zöld lesz( a sok klorofill miatt).
A,B,C,E és K vitaminokat tartalmaz,ásványi és nyomelemtartalma kimagasló.Szuperétel táplálék!